Hästgården Los Caballos del Mosquin ligger i ett mycket naturskönt område utanför samhället Canillas del Albaida ovanför Cómpeta på östra delen av Costa del Sol.
By Ola Josefsson
Photos Eva Maria Sigvardt 
Här ligger de tre naturparkerna Parque Natural de las Sierras de Tejeda, Almijara och Alhama. Det är ett 40.000 hektar stort område med vandringsleder och Eva Maria Sigvardt som driver hästgården har tillåtelse att organisera guidade turer på hästryggen i denna vackra naturpark.
Platsen ligger underbart vackert. Solen ligger på. De omgivande bergen skapar en stillsam och lugn atmosfär. Här reser sig Sierras Tejeda y Almijara 2.065 meter. En plats som är svår att tröttna på.
Eva Maria Sigvardt kom till Spanien för 30 år sedan. Hon kom till Canillas del Albaida 1995 och två år senare öppnade hon hästgården.
- Här finns mycket att göra, säger Eva och slår ut med handen. Allt har hon byggt själv.
Horse Trekking är det stora äventyret i Sydspaniens omväxlande och dramatiska natur. De guidade turerna görs i olika nivåer beroende på vilken vana du har att rida.
- Terrängen bjuder på många strapatser. Vi arrangerar vandringar med svampplockning när det är aktuellt, turer med Mountainbike och turer till dropstensgrottor med små underjordiska sjöar. Här finns ett rikt djurliv. Det är upplevelseturer vilket har blivit allt mer populärt.
Turerna med guide tar från en timme upp till tre dygn. Priserna ligger från 30 euro upp till 565 euro. Från halvdagsturer ingår picknick och med flerdagsturer ingår övernattning. Övernattningen sker på ett bed and breakfast hotell i Cómpeta.
- Vi anpassar vår hästtrekking till det tempo som våra kunder har eller önskar. Säkerheten är viktig, licens och försäkring ingår, samtidigt som utflykten ska bjuda på en skön upplevelse, säger Eva Sigvardt som var fjortonde dag sitter i kommunhuset i Canillas del Albaida.
- Det bor cirka 1.100 invånare i kommunen och över hälften av dessa är utlänningar. Jag sitter som en länk mellan kommunfullmäktige och utlänningarna och hjälper till så att informationen från kommunen når ut till utlänningarna och vice versa.
Väninnan Lone Stokholm och ägaren Eva Maria Sigvardt (Foto: Ola Josefsson)